LISUR PLINGAR PÅ

Good Afternon ;)
lisur klaskha vas namne ;DDDD
jag er härr idag fö att vise er om en nuy fin pryls:
detta är hösten snenaste mode!!!!!!!!!!
Dom frena bokstävserna gör att hela den randigga kläningen blir urläker!
BUSIGA JAGG HAR FOTTAT PÅ MITT MODEKONTOR IDAG NU SKA NI FO SE:
NU MÅSTE NI SÄTTA PÅ RADION SÅ NI KAN HÖRA LÅT MEDANS NI TITA BILD:
pusar från Lisur. tak för att ni följer mitt dag <33

i piss on you! cant you see baby!

2 portionsbaguetter
2 dl krispis- eller isbergssallat, finstrimlad
1/4 mango, i skivor 
2 msk pinjenötter, rostade
Persilja

Kycklingröra:
1 kycklingfilé, i små tärningar
1 tsk matfett
1/2 mango, fint tärnad
2 salladslökar, skivade
1/2 röd paprika, tärnad
1/2 dl kesella, 10 %
2 msk lättmajonnäs
Salt 
Peppar

GÖR SÅHÄR
Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna. 

Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.

Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop. 

Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.

Förklaring varför allt blev som det blev

Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött och som tillverkas i avlång form. Korvar finns i olika storlek, med olika köttråvara och andra ingredienser. Beroende på typ av korv äts de varma eller kalla, som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan endera vara ett billigt baslivsmedel eller en lyxprodukt.

Korv består av skinn och fyllning. Skinnet kan vara animaliskt, det vill säga rengjorda tarmarfrån slaktdjur (kallas fjölster eller fjälster), kollagen, eller tillverkat av till exempel sojaproteineller viskos. Fyllningen i en korv består oftast av köttblandningar som är kryddade med för korvtypen specifika kryddor. Vid manuell korvstoppning används ofta ett redskap som kallas för korvhorn på vilket fjälstret träs upp. I allmogesamhället tillverkades korvhorn ofta av kohorn, numera är de vanligen av rostfritt stål.

Korv innehåller en stor mängd energi, i form av bland annat fett. Detta uppgår ofta till över 200kilokalorier per hundra gram.

Köttinnehållets ursprung varierar mellan länder, beroende på vilka köttdjur som är vanliga där. Medan fläskkött är vanligt i många europeiska korvar, är lammkött vanligt i Mellanöstern i länder där fläskkött undviks av religiösa skäl.

Det finns även ett brett utbud av vegetariska korvalternativ, ofta tillverkade av sojaprotein. Likadels finns det korv som fabriceras av quorn.

 

 

 

Korvar kallades under 1600- och 1700-talet de större städernas stadsvakter i Sverige.

Öknamnet var en förvrängning av namnet på deras vaktlokaler ”corps-de-garde”, som fanns i olika stadsdelar. Genom sina blå uniformer kunde de uppträda med viss auktoritet, även om deras befogenheter var begränsade. Uppgifterna bestod i att sätta fyllon i förvar och slå larm om brand upptäckts. När de patrullerade på kvällar och nätter hade de med sig en lång stång som hade en bygel längst ut. Den klickades fast om halsen på dem som trilskades och de fördes till en arrestlokal. ”Korvarna” hade usel lön och var illa ansedda. Ändå fanns en undergren inom yrkesgruppen som kallades paltar.


Till dig <3333333333

;******


En dag i skuggan

Dagens outfit. 
jag är kreativ av mig. har alltid snygga kreationer på mig. idag ska jag:
och sedan:
sen blir det väl en tur till:
nu ska ja joddla med min kassakakaatt <3

mitt liv som kåre.

det är allt så jag. ett riktigt kap. mums, i alla fall. jag heter kåre, dom kallar mig kåte. här är min flickvän:
vi har vart ihop i fem dar. rekord<!!!!!!!!!

RSS 2.0